Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Το Πακιστάν να κόψει τους δεσμούς με το δίκτυο Χακάνι

«Η πακιστανική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσει τους δεσμούς που υπάρχουν εκεί», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους που επιβαίνουν στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα από το Λος Άντζελες στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Στην ερώτηση αν η Ουάσινγκτον θα αναλάβει δράση στην περίπτωση που το Πακιστάν δεν καταφέρει να κόψει τους δεσμούς με το δίκτυο Χακάνι, ο Κάρνεϊ σημείωσε: «Προφανώς πάντοτε επανεξετάζουμε τα προγράμματά μας βοήθειας. Προφανώς παίρνουμε το θέμα αυτό πολύ σοβαρά και συζητούμε αυτά τα θέματα με τους Πακιστανούς ομολόγους μας».

«Έχουμε εκφράσει σαφέστατα τις απόψεις μας πάνω σε αυτό. Το δίκτυο Χακάνι ευθύνεται για επιθέσεις κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ και κατά της ISAF», κατέληξε ο Κάρνεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.