Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείνει αντιδραστήρας πυρηνικού σταθμού στη Βουλγαρία

Τέθηκε εκτός λειτουργίας, προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες επισκευής.


Ο ένας εκ των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι, στη Βουλγαρία, τέθηκε εκτός λειτουργίας, προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες επισκευής. Όπως αναφέρει σχετικά το πρακτορείο ειδήσεων «Sofia News Agency», η προσωρινή παύση της λειτουργίας του αντιδραστήρα 6 είχε προγραμματισθεί εκ των προτέρων, σε συντονισμό με την Υπηρεσία Συστημάτων Ηλεκτρισμού (ESO). Η εν λόγω υπηρεσία είναι αρμόδια για τον λειτουργικό σχεδιασμό και τον έλεγχο του συστήματος ηλεκτρισμού στη Βουλγαρία.

Ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας είχε περάσει από συντήρηση το περασμένο φθινόπωρο και μάλιστα για μεγαλύτερη χρονική περίοδο απ' ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Μετά αυτή τη φάση συντήρησης, αλλά και ανατροφοδότησής του με πυρηνικά καύσιμα, ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Στο μεταξύ διάστημα, ο έτερος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι θα λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.