Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ταλάτ: «Άνευ λογικής» οι ενέργειες των Ελληνοκυπρίων

«Οι ενέργειες των Ελληνοκυπρίων για εντοπισμό υδρογονανθράκων μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο σ' έναν θερμό πόλεμο», δηλώνει ο Μ. Ταλάτ.
«Άνευ λογικής» είναι οι ενέργειες των Ελληνοκυπρίων στο θέμα του φυσικού αερίου, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κίπρισλι», ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Εάν οι Ελληνοκύπριοι, είπε, πιστεύουν ότι οι «αγάδες» θα πολεμήσουν γι' αυτούς, τότε λανθάνονται. Ίσως το πράξει η Ελλάδα, συνέχισε και διερωτήθηκε «τι μπορούν να κάνουν οι υπόλοιπες χώρες στην Τουρκία».

Επίσης, αναρωτήθηκε πόσο λογικό είναι κάποιος να προκαλεί την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι για να δρουν οι Ελληνοκύπριοι με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τη δύναμή της, και ανάφερε πως δεν συμμερίζεται την επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς να υποστηρίζει ότι δεν φοβάται την Τουρκία.

«Οι ενέργειες των Ελληνοκυπρίων για εντοπισμό υδρογονανθράκων είναι δυνατόν να ανοίξουν τον δρόμο σ' έναν θερμό πόλεμο», δήλωσε.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ο κ. Ταλάτ υποστήριξε πως ο Ντερβίς Έρογλου κάθεται στο τραπέζι των συνομιλιών λόγω των πιέσεων που δέχεται από την Άγκυρα και ότι σε αντίθετη περίπτωση θα είχε αποχωρήσει προ καιρού. Εάν δεν υπήρχε η Τουρκία, πρόσθεσε, ο Έρογλου δεν θα προσερχόταν καν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Τέλος, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι η πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό είναι υπέρ της επίτευξης λύσης, «διότι η λύση είναι κάτι που η Άγκυρα έχει ανάγκη» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.