Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συρία: Τρεις νεκροί από πυρά άρματος μάχης στη Χομς

Ένα συριακό άρμα μάχης άνοιξε σήμερα πυρ και σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους σε μια φτωχή συνοικία της πόλης Χομς, δήλωσαν τοπικοί ακτιβιστές, καθώς οι σφοδροί βομβαρδισμοί συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα αφότου οι αρχές συμφώνησαν σε ένα σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου που προβλέπει την απόσυρση του στρατού από της πόλεις.

Άρματα μάχης άρχισαν γύρω στις 4 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) να σφυροκοπούν και πάλι τη συνοικία Μπαμπ Άμρο της Χομς, μιας πόλης ενός εκατομμυρίου κατοίκων σε απόσταση 140 χλμ. βορείως της Δαμασκού, στην οποία πραγματοποιούνται τακτικά διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της μια ένοπλη αντίσταση κατά της ηγεσίας του.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.