Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ρασμούσεν: Έκκληση προς τις γείτονες χώρες για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν κάλεσε τις χώρες οι οποίες γειτνιάζουν με τη Λιβύη να συμβάλλουν στον έλεγχο των ροών όπλων από την χώρα αυτή, τονίζοντας ότι το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ παραμένει σε ισχύ, παρά τον τερματισμό, και επίσημα, της επιχείρησης της συμμαχίας στη χώρα αυτή.

«(Η Λιβύη) πρέπει να διαδραματίσει έναν υπεύθυνο ρόλο στην περιφέρεια. Αυτό περιλαμβάνει την πρόληψη της διασποράς όπλων στη Βόρεια Αφρική. . . και οι γειτονικές χώρες πρέπει επίσης να αναλάβουν δράση», είπε σήμερα ο Ράσμουσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι αφού τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να επιβάλλουν εμπάργκο όπλων στη Λιβύη είναι πλέον «ευθύνη κάθε κράτους ξεχωριστά» να το επιβάλλει, δεδομένου και του τερματισμού των επιχειρήσεων του NATO στη χώρα, πρόσθεσε.

Σε αυτές τις προσπάθειες μπορούν να λάβουν μέρος χώρες-μέλη του NATO, εάν απαιτηθεί, κατέληξε ο Ράσμουσεν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.