Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την πώληση κινεζικών εκτοξευτήρων στη Βόρειο Κορέα

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σήμερα πως εξέφρασε την ανησυχία της προς την Κίνα για την αναφορικά με την πιθανή παράδοση οχημάτων εκτόξευσης πυραύλων στη Βόρειο Κορέα, όπως απεκάλυψε η ιαπωνική εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν.
Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, η Κίνα παρέδωσε τέσσερα οχήματα εκτόξευσης πυραύλων στη Βόρειο Κορέα, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, οι οποίες απαγορεύουν τις πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.
Στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Βικτόρια Νιούλαντ δήλωσε πως το θέμα ετέθη στο Πεκίνο «κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων», αλλά απέφυγε να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
«Θα έλεγα πως διαβιβάσαμε στην Κίνα τις ανησυχίες μας σχετικά με το θέμα των υπαινιγμών που θέλουν κινεζικούς παράγοντες να έχουν βοηθήσει το πυραυλικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας», τόνισε η ίδια.
Σύμφωνα με την Ασάχι Σιμπούν, τέσσερα 16τροχα οχήματα τύπου WS-51200, μήκους 21 μ., παραδόθηκαν στη Βόρειο Κορέα το περασμένο έτος από θυγατρική εταιρεία της China Aerospace and Technology Corp, η οποία κατασκευάζει διαστημικά εξαρτήματα και αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες.
Από την πλευρά της, η Κίνα έχει διαψεύσει το δημοσίευμα της Ασάχι Σιμπούν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.