Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τεχεράνη: Σε αναμονή για το νέο οδικό της χάρτη


Το Ιράν δήλωσε ότι αναμένει ένας νέος οδικός χάρτης να προετοιμαστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη για τις εν εξελίξει πυρηνικές συνομιλίες ανάμεσά σε αυτό και την ομάδα των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Εμπειρογνώμονες και από τις δύο πλευρές θα συναντηθούν (την Τρίτη) στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν και να προετοιμάσουν ένα νέο οδικό χάρτη για τις πυρηνικές συνομιλίες», φέρεται ότι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο τελευταίος γύρος των πυρηνικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 (Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ) είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα, αλλά και πάλι ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μόνο να συναντηθούν σε επίπεδο ομάδων εργασίας στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιουλίου. Ωστόσο, η σύνθεση των ομάδων και η ημερήσια διάταξη παραμένουν ασαφείς.
«Υπάρχουν ορισμένα νομικά και τεχνικά θέματα στην ημερήσια διάταξη και είμαι αισιόδοξος, αν και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, καθώς θα μπορούσε να πάρει κάποιο χρόνο», δήλωσε ο Σαλεχί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καζακστάν.
Όλες οι πυρηνικές διαπραγματεύσεις τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Ιράν και των 5+1 δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο. Καμία πλευρά δεν έχει δώσει οποιαδήποτε ένδειξη μετά τη Μόσχα ότι θα μπορούσε να υπάρξει προοπτική για περαιτέρω συνομιλίες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.