Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ιράν, Συρία, Ρωσία και Κίνα «σε κοινή στρατιωτική άσκηση» ανοικτά της Συρίας!!!

Το Ιράν, η Συρία, η Ρωσία και η Κίνα πρόκειται να πραγματοποιήσουν τα «μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια που έχουν γίνει ποτέ στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει.
Το τηλεγράφημα του πρακτορείου διευκρινίζει ότι στην κοινή άσκηση, που θα λάβει χώρα στην ξηρά και τη θάλασσα στις ακτές της Συρίας, θα συμμετάσχουν 90.000 στρατεύματα, 400 μαχητικά αεροπλάνα και 1.000 τανκς από τις τέσσερις χώρες, καθώς και ρωσικά ατομικά υποβρύχια, αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία.
Το Fars επισημαίνει ακόμα ότι η άσκηση θα γίνει σε συνονισμό με την Αίγυπτο, που πρόσφατα επέτρεψε το πέρασμα 12 κινεζικών πολεμικών πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ, προσθέτοντας ότι τα πλοία αναμένεται να δέσουν σε συριακά λιμάνια εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο αναφέρουν ότι τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από ένα μήνα.
Ρωσία και Συρία διαψεύδουν τα περί στρατιωτικής άσκησης
Η Ρωσία και η Συρία διέψευσαν τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί περί επικείμενης πραγματοποίησης μεγάλης στρατιωτικής άσκησης μαζί με το Ιράν και την Κίνα στο έδαφος και τα ύδατα της Συρίας.
«Αυτό είναι παράλογο», δήλωσε ο Ιγκόρ Ντιγκάλο, αξιωματούχος στο ρωσικό ναυτικό, σύμφωνα με ρωσικά μέσα.
Το ρωσικό Interfax μετέδωσε ακόμα ότι σε παρόμοια διάψευση προχώρησε από τη Μόσχα και η Μπουθάινα Σαμπαάν, σύμβουλος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ. «Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα τέτοιο. Πρόκειται για ένα δείγμα ψευδών πληροφοριών που διακινούνται για τη Συρία», είπε.
Νωρίτερα, το αραβικό δίκτυο al-Arabiya και το ιρανικό πρακτορείο Fars είχαν μεταδώσει ότι το Ιράν, η Συρία, η Ρωσία και η Κίνα πρόκειται να πραγματοποιήσουν τα «μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια που έχουν γίνει ποτέ στη Μέση Ανατολή».
Όπως ανέφεραν, στην κοινή άσκηση που θα πραγματοποιείτο εντός του επόμενου μήνα, επρόκειτο να συμμετάσχουν 90.000 στρατεύματα, 400 μαχητικά αεροπλάνα και 1.000 τανκς από τις τέσσερις χώρες, καθώς και ρωσικά ατομικά υποβρύχια, αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία. Το Fars επισήμαινε ακόμα ότι η άσκηση θα γινόταν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, που πρόσφατα επέτρεψε το πέρασμα 12 κινεζικών πολεμικών πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.