Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Συρίας σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να εφαρμόσει άλλον έναν γύρο κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, τον 17ο μέχρι σήμερα, σε μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται ότι την Δευτέρα θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Δαμασκού, δήλωσε ο Ιγκ Μινγκαρελί, ο διευθύνων σύμβουλος για την περιοχή της Μέσης Ανατολής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).
«Όσο είναι δυνατόν, προσπαθούμε να μην επηρεαστεί ο συριακός λαός», είπε ο Μινγκαρελί μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει τι είδους θα είναι οι νέες κυρώσεις.
Στη Νέα Υόρκη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις πολιτικές υποθέσεις Όσκαρ Φερνάντες-Ταράνκο τόνισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης στο συριακό ζήτημα εξαντλείται.
Η κατάσταση στην πόλη Χομς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, σημείωσε ο Φερνάντες-Ταράνκο. «Οι βομβαρδισμοί και οι πυροβολισμοί εναντίον αστικών κέντρων από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τα άρματα και τα ελικόπτερα πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Η αντιπολίτευση πρέπει επίσης να τηρήσει» αυτήν τη δέσμευση, πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.