Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τζ. Σταυρίδης: Το ΝΑΤΟ δεν θα μειώσει τις δυνάμεις του στο Κόσοβο

Το ΝΑΤΟ δεν θα προχωρήσει σε μείωση των δυναμέων του στο Κόσοβο, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής της Συμμαχίας για την Ευρώπη Τζ. Σταυρίδης.
Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ για την Ευρώπη, Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε από την Πρίστινα ότι η Συμμαχία δεν θα προχωρήσει σε μείωση των δυνάμεών της στο Κόσοβο.
Ο Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, στη διάρκεια συνομιλίας με την πρόεδρο του Κοσόβου Ατιφέτα Γιαχγιάγκα, είπε ότι το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ειρηνικού περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες του Κοσόβου.
Η κ. Γιαχγιάγκα ανέφερε ότι το βόρειο τμήμα του Κοσόβου παραμένει η κύρια πρόκληση για τους θεσμούς της Πρίστινας και εξέφρασε ισχυρή στήριξη στις επιχειρήσεις των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και τη δημιουργία συνθηκών για την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και προϊόντων σε όλη την επικράτεια του Κοσόβου.
Η πρόεδρος του Κοσόβου καταδίκασε την πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε μέλη της πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) κοντά στη διάβαση Μπρνιακ, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας στρατιώτης της Συμμαχίας.
Η κ. Γιαχγιάγκα κάλεσε την KFOR σε αυξημένη επαγρύπνηση την περίοδο έναρξης λειτουργίας διοικητικού γραφείου της κυβέρνησης του Κοσόβου στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.
Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στο μέλλον των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσόβου και στην επίτευξη της πλήρους επιχειρησιακής ικανότητάς τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης της προέδρου του Κοσόβου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.