Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Να σταματήσει να προμηθεύει με πολεμικό υλικό τη Συρία ζητά από τη Μόσχα ο Αραβικός Σύνδεσμος

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε από τη Μόσχα να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα το συριακό καθεστώς, δήλωσε ο υπ΄αριθμόν δυο του Συνδέσμου, 'Αχμεντ Μπεν Χέλι, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.
«Κάθε βοήθεια στη βία πρέπει να σταματήσει, γιατί όταν προμηθεύετε το καθεστώς με στρατιωτικό υλικό, βοηθάτε να σκοτώνονται άνθρωποι», δήλωσε ο Μπεν Χέλι, απαντώντας σε ερώτηση για τη ρωσοσυριακή στρατιωτική συνεργασία.
Σύμφωνα με τον Μπεν Χέλι, ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε επίσης αναθεώρηση της εντολής του Κόφι Άναν στη Συρία ώστε να είναι «βέβαιη» η διεθνής κοινότητα ότι όλες οι πλευρές συμμορφώνονται προς το ειρηνευτικό σχέδιο.
«Για να αποδώσει το σχέδιο αυτό πρέπει να βρεθεί ένας νέος μηχανισμός, όσον αφορά την εντολή του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Άναν. Η εντολή αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί για να μπορέσουμε να είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι πλευρές σέβονται το σχέδιο», τόνισε ο Μπεν Χέλι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.