Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η Χαμάς δέχεται την υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση εκεχειρία με το Ισραήλ

Ωστόσο η ρίψη ρουκετών συνεχίζεται.
Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων, ότι δέχεται την υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση εκεχειρία με το Ισραήλ, υπό τον όρο ότι αυτή θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές.
"Απαντώντας στις αιγυπτιακές προσπάθειες για να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον του λαού μας, εμείς οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ και όλες οι οργανώσεις αντίστασης δηλώνουμε ότι δεσμευόμαστε να σταματήσουμε αυτή τον κύκλο των συγκρούσεων, τη στιγμή που το Ισραήλ δεσμεύεται να σταματήσει τα εγκλήματά του», αναφέρει η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.
Η σύγκρουση αυτή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς προκάλεσε το θάνατο οκτώ Παλαιστινίων σε 72 ώρες κατά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας.
Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, ότι και άλλες ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό αυτό θύλακα δεσμεύτηκαν να τηρήσουν την εκεχειρία.
Ωστόσο η ρίψη ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε τη νύχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τέταρτη συνεχή ημέρα, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς. Πέντε ρουκέτες ερρίφθησαν στην περιοχή Εσκόλ του νοτίου Ισραήλ το πρωί. Δεν έγινε γνωστό ποιά οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη.
Τρεις ρωσικού τύπου ρουκέτες Γκλαντ είχαν ριφθεί νωρίτερα εναντίον της παράκτιας πόλης Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ, μια εκ των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει από μια συστοιχία του «Σιδηρού Θόλου», του συστήματος αναχαίτισης ρουκετών που έχει αναπτύξει ο ισραηλινός στρατός γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.
Τους τελευταίους μήνες η Χαμάς τηρούσε μια ντε φάκτο εκεχειρία, παραμένοντας στο περιθώριο των εχθροπραξιών μεταξύ των άλλων ένοπλων οργανώσεων της Γάζας, όπως ο Ισλαμικός Τζιχάντ και του ισραηλινού στρατού.
Οι Ταξιαρχίες αλ-Κάσαμ ανέλαβαν την ευθύνη για τη ρίψη 96 ρουκετών και εννέα οβίδων εναντίον του ισραηλινού εδάφους.
Από τις αρχές της εβδομάδας 129 ρουκέτες έχουν ριφθεί από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και υλικές ζημιές, είπε εκπρόσωπος του στρατού.
Η Χαμάς είχε δηλώσει ότι έδωσε «ένα καλό μάθημα στον εχθρό» κατά το τελευταίο κύκλο βίας έκανε χρήση «περιορισμένων πυρών». «Εισήλθαμε σε αυτό το γύρο αναμέτρησης από καθήκον και φυσικό δικαίωμα κατά της ισραηλινής επιθετικότητας», είχαν ανακοινώσει οι Ταξιαρχίες αλ-Κάσαμ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.