Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Προβλέψεις για το μέλλον της αεροπορίας, 100 χρόνια μετά την πρώτη εμπορική πτήση



Οι επικεφαλής των εταιρειών της πολιτικής αεροπορίας κάνουν τις προβλέψεις τους για το μέλλον της με αφορμή την 100η επέτειο της πρώτης εμπορικής πτήσης.

Εκατομμύρια άνθρωποι μπαίνουν μέσα σε αεροπλάνα κάθε μέρα. Ενώ παραπονιούνται για το μικρό χώρο αποθήκευσης των αποσκευών τους, θεωρούν δεδομένο ότι θα ταξιδέψουν πολλά μίλια σε λίγες μόνο ώρες.
Με αφορμή την 100η επέτειο της πρώτης εμπορικής πτήσης υπενθυμίζεται πως μια διαδρομή 11 ωρών ανάμεσα σε δύο πόλεις της Αμερικής, προσβάσιμη μόνο με τρένο, μπορούσε πλέον να πραγματοποιηθεί με μία πτήση 23 μόλις λεπτών.
Με αφορμή την επέτειο, η Associated Press, πλησίασε τους σημερινούς επικεφαλής των εταιρειών της πολιτικής αεροπορίας με στόχο να ανακαλύψει τι προβλέπουν για το μέλλον της.
Σε πέντε χρόνια:
— Ρίτσαρτ Αντερσον, Delta Air Lines: «Η χρησιμότητα των αεροπλανοφόρων ήρθε και παρήλθε και τα επόμενα 5 χρόνια θα δούμε ότι ο αριθμός τους θα γίνεται όλο και μικρότερος».
— Γκάρι Γκέλι, CEO Southwest Airlines: «Θα έχουμε λιγότερες αερογραμμές, αλλά θα είναι μεγαλύτερες, πιο δυνατές, πιο υγιείς και ισχυρές.»
— Μαουρις Γκάλνγκερ, Jr., CEO Allegiant Travel Co.: «Στα επόμενα 5 χρόνια, στο επίκεντρο θα βρίσκεται η εξέλιξη της αυτοματοποίησης και η μείωση του κόστους. Η βιομηχανία έχει ήδη προσθέσει την δυνατότητα του «τσεκ ιν» από το κινητό και την ατομική παράδοση αποσκευής. Αυτές οι διαδικασίες θα είναι πολύ σημαντικές, καθώς θα μειωθούν οι υπάλληλοι με τους οποίους ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να αλληλεπιδράσει».
Σε 25 χρόνια:
— Ντέιβιντ Μπάργκερ, CEO JetBlue Airways: «Η ελευθερία να ταξιδεύεις σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, θα είναι κοινός τόπος. Θα υπάρχουν δισεκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο που θα «πετούν» με νέο αεροσκάφος, το οποίο θα είναι φιλικό στο περιβάλλον»
— Ρίτσαρτ Μπράνσον, Virgin Atlantic Airways: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως στο μέλλον θα έχουμε την δυνατότητα να ταξιδεύουμε από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ σε λιγότερο από δύο ώρες, με ελάχιστο περιβαλλοντολογικό κόστος»
Σε 100 χρόνια:
— Ντέιβιντ Σίγκελ, CEO Frontier Airlines: «Εικάζω πως θα μπορούμε να δούμε καινοτομίες στο design των αεροσκαφών, μεγαλύτερη ασφάλεια και ίσως να πραγματοποιείται εμπορική πτήση χωρίς πιλότους».
— Μπελ Μπαλτάνζα, CEO Spirit Airlines:«H Google θα έχει στο λογισμικό της όλους τους χάρτες, σε σημείο που θα καθιστά τις αεροπορικές εταιρείες άνευ αντικειμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.