Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Σοβαρά επεισόδια και την Πρωτοχρονιά στην Αίγυπτο - Χημικά και αντλίες νερού χρησιμοποίησε η αστυνομία

Με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση επιχείρησε η αιγυπτιακή αστυνομία να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στο υπουργείο Άμυνας, στο Κάιρο, ζητώντας την αποκατάσταση του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Αλ Αχράμ περίπου 300 φοιτητές, μέλη ή υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέκλεισαν έναν δρόμο κοντά στο υπουργείο και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και του στρατού.
"Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση όταν οι φοιτητές αρνήθηκαν να ανοίξουν το δρόμο και να φύγουν», σημειώνει η εφημερίδα. Οι αρχές συνέλαβαν επίσης αδιευκρίνιστο αριθμό διαδηλωτών.
Άλλη μια διαδήλωση φοιτητών έγινε στην πόλη Ζακαζίκ, τη γενέτειρα του Μόρσι, στο Δέλτα του Νείλου. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.
Οι φοιτητές που στηρίζουν τον Μόρσι οργανώνουν καθημερινά κινητοποιήσεις μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο. Τουλάχιστον 10 φοιτητές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση ενέκρινε έναν νόμο με τον οποίο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κοντά σε χώρους λατρείας και επιπλέον επιβάλλεται να ζητηθεί άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών για οποιαδήποτε διαδήλωση.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.