Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Δυσαρέσκεια της Κομισιόν για την τουρκική στάση στο θέμα της Χάλκης

Τη δυσαρέσκεια της για την επίμονη άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εξέφρασε η Κομισιόν, δια του επιτρόπου, αρμόδιου για την Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή του απάντηση σε ερώτημα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο επίτροπος Φούλε τονίζει ότι «η Επιτροπή λυπάται για το γεγονός ότι η δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού του Σεπτεμβρίου δεν έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» και καθιστά σαφές πως στις προθέσεις της είναι να ανακινεί το ζήτημα σε κάθε κατάλληλη ευκαιρία.
Στη γραπτή απάντηση του επιτρόπου τονίζεται ακόμη ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το οποίο άλλωστε περιλαμβάνει στις σχετικές εκθέσεις προόδου της Τουρκίας. Ειδικότερα, στην Έκθεση Προόδου του 2013 η Επιτροπή αναφέρει ότι η Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.