Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το Ιράν αποδέχεται την πρόταση για συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα



Το Ιράν χαιρετίζει την πρόταση της ΕΕ για επανάληψη το Νοέμβριο των συνομιλιών για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Ιράν «δέχθηκε ευνοϊκά» την πρόταση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον για επανάληψη στα μέσα Νοεμβρίου των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος είναι «η μόνη επιλογή» για τις χώρες της ομάδας 5+1, δήλωσε ο ιρανός επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Σαΐντ Τζαλιλί

«Το Ιράν δέχεται ευνοϊκά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Τζαλιλί στην κρατική τηλεόραση.

«Η δαπανηρή και χωρίς αποτέλεσμα διαδικασία του παρελθόντος πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα (από τις χώρες της ομάδας 5+1) για να μάθουν να σέβονται το ιρανικό κράτος και να καταλάβουν ότι ο διάλογος για τη συνεργασία είναι η μόνη δυνατή επιλογή και μία ευκαιρία για εκείνους», πρόσθεσε.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί από τη μεριά του δήλωσε στους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες: «Όπως γνωρίζετε πρόσφατα είχα ανακοινώσει ότι ο Οκτώβριος ή ο Νοέμβριος είναι μία καλή εποχή για εμάς για να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και τις χώρες της ομάδας 5+1».

«Είναι καλή είδηση ότι οι αρχές εδώ παρακολουθούν το θέμα. Αυτός είναι ο τρόπος να καθορίσουμε μία συγκεκριμένη, σταθερή ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών», πρόσθεσε.

Χθες Πέμπτη, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον πρότεινε στην Τεχεράνη την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στα μέσα Νοεμβρίου, εάν είναι δυνατό στη Βιένη.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (15/10/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.