Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΑ: Μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» των εταιρειών που συνεργάζονται με το Ιράν

Η Ουάσινγκτον πρόσθεσε στον μαύρο κατάλογό της και άλλες 37 εταιρείες-βιτρίνες που υποστηρίζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι πρόσθεσαν στον μαύρο κατάλογό τους που περιλαμβάνει επιχειρήσεις-βιτρίνα οι οποίες υποστηρίζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ακόμα άλλες 37 τέτοιου είδους επιχειρήσεις, οι οποίες εδρεύουν είτε στη Γερμανία, είτε στη Μάλτα, είτε στην Κύπρο, και οι οποίες κατηγορούνται ότι υπηρετούν την ιρανική εμπορική ναυτιλία χρησιμοποιώντας ονόματα-βιτρίνες.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπό απαγόρευση την ιρανική εμπορική ναυτιλία από τον Σεπτέμβριο του 2008 διατάσσοντας το πάγωμα των αγαθών τέτοιου είδους εταιρειών-βιτρίνας, αγαθών που μπορεί να κατακρατηθούν στις ΗΠΑ και απαγορεύοντας παράλληλα σε κάθε Αμερικανό πολίτη να συνεργάζεται εμπορικά με αυτές.

Το αμερικανικό υπουργείο προσδιόρισε «37 εταιρείες-βιτρίνες» οι οποίες εδρεύουν στα λιμάνια του Αμβούργου (Γερμανία) της Λεμεσού (Κύπρο) και της Σλιέμα (Μάλτα) που εργάζονται υπέρ της ιρανικής εμπορικής ναυτιλίας.

Οι εταιρείες αυτές καθώς και πέντε ατομικές επιχειρήσεις από τη στιγμή που περιελήφθησαν στον μαύρο κατάλογο θα υφίστανται τις ίδιες κυρώσεις με αυτές του ιρανικού εμπορικού ναυτικού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
(27/10/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.