Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Επιτυχημένη δοκιμή νέου ρωσικού πυραύλου

Δεύτερη επιτυχημένη δοκιμή πυραύλου Μπούλαβα, μετά μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών.

Η Ρωσία προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή πυραύλου θαλάσσης-εδάφους Μπούλαβα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, εκφράζοντας ικανοποίηση για την δεύτερη συνεχόμενη δοκιμή του πυραύλου αυτού, ύστερα από μια σειρά αποτυχιών στην εκτόξευσή του.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το πυρηνικό υποβρύχιο Ντμίτρι Ντονσκόι στις 05:10' ώρα Μόσχας από την Λευκή Θάλασσα στις βορειοδυτικές παγωμένες ακτές της Ρωσίας. Ο πύραυλος έπληξε το στόχο του στο πεδίο βολής Κούρα, στην Καμτσάτκα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι παράμετροι της τροχιάς του πυραύλου λειτούργησαν όπως είχαν προβλεφτεί», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρία Νοβόστι.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμή, πηγή προσκείμενη στην επιτροπή που είχε αναλάβει την ανάλυση των δεδομένων των δοκιμών τόνισε στο πρακτορείο Ρία Νοβόστι πως οι αποτυχημένες προσπάθειες «οφείλονταν χωρίς αμφιβολία στην τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στη συναρμολόγηση των πυραύλων».

Μια νέα δοκιμή έχει προγραμματιστεί πριν από το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

Στόχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είναι ο πύραυλος αυτός να γίνει κυρίαρχο όπλο στις στρατηγικές ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας. Ο πύραυλος αυτού του τύπου έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 10 πυρηνικές κεφαλές. Το βεληνεκές του φτάνει τα 8.000 χλμ., το βάρος του είναι 37 τόνοι και το μήκος του 12 μέτρα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (29/10/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.