Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τουρκία: Εισαγγελέας ζήτησε βαριές ποινές σε δύο εξέχοντες διανοούμενους για σχέσεις τους με το Κουρδικό Κόμμα

Μάρτιος 19, 2012.

Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική Εισαγγελία ζήτησε βαριές ποινές εναντίον δύο εξεχουσών προσωπικοτήτων της διανόησης, που έχουν κριθεί κατά τη διαδικασία της έρευνας, ως ύποπτοι υποστηρικτές των Κούρδων αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν -PKK.


Η κατηγορία συντάχθηκε από τον εισαγγελέα Αντνάν Τσιμέν που ζήτησε φυλάκιση 10 ετών σε βάρος του εκδότη, συγγραφέα και ακτιβιστή Ragip Zarakolu με την κατηγορία της «υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης» και 15 έτη στην Büşra Ersanlı, ως μέλος σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η σύλληψή τους έγινε σε επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας, στις 28 Οκτωβρίου του 2011 και προκάλεσε κύμα οργής στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Ο Ragip Zarakolu είναι ο διευθυντής των εκδόσεων «Belge Publishing House» στην Τουρκία και πρόεδρος της Ένωσης Ελεύθερων Εκδοτών της Τουρκίας.

Η Büşra Ersanlı είναι ειδικός συνταγματολόγος, μέλος της Συνέλευσης του φιλοκουρδικού κόμματος BDP και ακαδημαϊκός στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή http://www.echedoros-a.gr/2012/03/blog-post_5642.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.