Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Σε επιφυλακή η Ιαπωνία για τον πύραυλο της Β. Κορέας

Ο στρατός ετοιμάζεται να καταρρίψει τον πύραυλο εάν χρειαστεί.
Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας διέταξε σήμερα την ανάπτυξη ενός αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος το οποίο θα καταστρέψει τον πύραυλο τον οποίο ετοιμάζεται να εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα, στην περίπτωση που απειληθεί το ιαπωνικό έδαφος.

«Διέταξα να προετοιμαστούν η ανάπτυξη των συστημάτων PAC-3 καθώς και πλοία εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis», είπε ο Ναόκι Τανάκα μιλώντας σε δημοσιογράφους. Σε κάθε περίπτωση, για να προχωρήσει ο στρατός στην καταστροφή του βορειοκορεατικού πυραύλου θα πρέπει να πάρει πρώτα την επίσημη εντολή του πρωθυπουργού της χώρας, Γιοσιχίρο Νόντα.

Οι ιαπωνικές αρχές φοβούνται μήπως ο πύραυλος ή τμήματα του πέσουν στο ιαπωνικό έδαφος.

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι ο πύραυλος θα εκτοξευτεί μεταξύ 12-16 Απριλίου από τη βάση Σοχάε της επαρχίας Τσολσάν. Το πρώτο τμήμα του θα πέσει στην Κίτρινη Θάλασσα και το δεύτερο στη Θάλασσα των Φιλιππίνων. Στην πορεία του ο πύραυλος θα περάσει πάνω από το αρχιπέλαγος της Οκινάβα που ανήκει στην Ιαπωνία.

Η απόφαση της Ιαπωνίας να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο δεν είναι πρωτοφανής. Το 2009 είχε λάβει τα ίδια μέτρα, όταν τότε η Πιονγκιάνγκ είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.