Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οργή Ισραήλ για τις δηλώσεις της Κάθριν Αστον

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Διέψευσε η Κάθριν Αστον, υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι με δήλωσή της, συνέκρινε τη σφαγή παιδιών στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης στη Γαλλία, την περασμένη Δευτέρα, με την κατάσταση των παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας. Παρά τη διάψευσή της ωστόσο, η αντίδραση του Ισραήλ, ήταν ιδιαιτέρως έντονη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε ότι «τον εξοργίζει η σύγκριση ανάμεσα στη σφαγή των παιδιών στην Τουλούζη και στις “χειρουργικές”, αμυντικές επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα, που έχουν στόχο να πλήξουν τρομοκράτες που χρησιμοποιούν παιδιά ως ανθρώπινη ασπίδα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, που υπογράμμισε ότι η σύγκριση μεταξύ των δύο, είναι εξοργιστική και πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστον, Μάικλ Μαν, οι δηλώσεις της, που έγιναν στο πλαίσιο ομιλίας σε εκδήλωση του οργανισμού του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNWRA), στις Βρυξέλλες, παρερμηνεύθηκαν. Η κ. Αστον θέλησε να επιστήσει την προσοχή στη δυστυχία των παιδιών ανά τον κόσμο, σε όλα τα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους. Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι επεχείρησε να συγκρίνει ή να παραλληλίσει διαφορετικές μεταξύ τους καταστάσεις, είναι αναληθής, τόνισε ο Μαν. Η υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. καταδίκασε τη σφαγή στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατόρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην ομιλία της στις Βρυξέλλες, λίγο μετά το περιστατικό στην Τουλούζη, η Αστον έκανε λόγο για παιδιά που σκοτώνονται σε φριχτές συνθήκες και αναφέρθηκε στο πρόσφατο αυτοκινητικό δυστύχημα στην Ελβετία όπου σκοτώθηκαν δεκάδες παιδιά, στη σφαγή παιδιών και εφήβων σε κατασκήνωση του Εργατικού Κόμματος πέρυσι το καλοκαίρι στη Νορβηγία, στους θανάτους παιδιών στη συνεχιζόμενη εξέγερση στη Συρία, αλλά και στους θανάτους παιδιών «εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στη Γάζα και σε άλλα μέρη του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.