Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Επαφές του αρχηγού της CIA με τον Τούρκο πρωθυπουργό

''Επίσκεψη-έκπληξη'' χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος τη χθεσινή παρουσία του Αρχηγού της CIA David Petraeus και του Διευθυντή των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών (DNI) James Clapper στην Τουρκία.Η «Hurriyet» αναφέρει ότι οι Petraeus και Clapper είχαν συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν, παρουσία και του Επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ενώ προστίθεται ότι η συνάντηση δεν υπήρχε στο πρόγραμμα του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Αναφέρεται ακόμη ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μέτρα για την καταπολέμηση του ΡΚΚ, η συνεργασία των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών, και άλλα περιφερειακά θέματα όπως η κατάσταση στην Συρία και η κλιμάκωση της εθνοτικής βίας στο Ιράκ. Επίσης συζητήθηκε το θέμα ανταλλαγής πολύτιμων μυστικών πληροφοριών, ώστε να εμποδιστούν πιθανές επιθέσεις του ΡΚΚ την άνοιξη.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν είπε στους Αμερικανούς συνομιλητές του ότι η κλιμακούμενη αστάθεια στη Συρία θα δημιουργήσει ευρύτερο πεδίο δράσης για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ο τριμερής μηχανισμός συνεργασίας Τουρκίας-ΗΠΑ-Ιράκ λειτουργεί ομαλά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν στενοί δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και βορείου Ιράκ. Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι οι Petraeus και Clapper συναντήθηκαν με αξιωματούχους του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Σύμφωνα με την «Taraf», η επίσκεψη των Petraeus και Clapper ίσως συνιστά οιωνό μιας πιθανής επέμβασης στη Συρία.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.