Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Συντριβή τουρκικού ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πέντε Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιβεβαίωσε πως ένα τουρκικό ελικόπτερο που ανήκει στη δύναμη του ΝΑΤΟ συνετρίβη στην αφγανική πρωτεύουσα.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ένα τουρκικό ελικόπτερο κατέπεσε κοντά στην Καμπούλ», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τα αίτια της συντριβής, ούτε το πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Isaf λοχαγός Τζάστιν Μπρόκχοφ και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι την στιγμή του δυστυχήματος σημειώθηκαν εχθρικές πράξεις στην περιοχή.

Ο Μπρόκχοφ επισήμανε πως ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί και πως διεξάγονται έρευνες.

«Το ελικόπτερο έπεσε σε σπίτι στην περιοχή Μπαγκράμ και οι αστυνομικοί ανέσυραν πέντε νεκρούς Τούρκους», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας και πρόσθεσε πως η συντριβή οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως δύο Αφγανοί πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι σκοτώθηκαν.

Περίπου 1.800 Τούρκοι στρατιώτες υπηρετούν στο Αφγανιστάν, κυρίως στην περιοχή της Καμπούλ, αλλά η αποστολή τους περιορίζεται σε περιπολίες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.