Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ: Υποχωρούν στο θέμα του Καρζάι, για το ΝΑΤΟ

Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι επιθυμεί την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τα αφγανικά χωριά, παρά τις σχετικές σημερινές του δηλώσεις, όπως σημείωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η δήλωση εκφράζει την έντονη επιθυμία του προέδρου Καρζάι να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς ένα εντελώς ανεξάρτητο και κυρίαρχο Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ, που ενημέρωνε τους δημοσιογράφους οι οποίοι συνόδευαν τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Λίον Πανέτα στο Άμπου Ντάμπι.

Νωρίτερα σήμερα ο Πανέτα συναντήθηκε με τον Καρζάι.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε διότι αυτός είναι και ο αμερικανικός στόχος», πρόσθεσε ο Λιτλ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.