Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Οκτώ νεκροί σε δύο επιθέσεις άγνωστων ενόπλων στο Μπαλουτσιστάν

Τουλάχιστον έξι μέλη της μειονότητας των σιιτών μουσουλμάνων και δύο εργαζόμενοι του ΟΗΕ δολοφονήθηκαν σε δύο επιθέσεις άγνωστων ενόπλων στην νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στο πρώτο επεισόδιο, ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος στο οποίο επέβαιναν σιίτες, μέλη της κοινότητας των Χαζάρα, στην επαρχιακή πρωτεύουσα Κουέτα.

«Έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένης μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Χαμίντ Σαχ μιλώντας τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σε ένα δεύτερο επεισόδιο, ένοπλοι έστησαν ενέδρα σε ένα όχημα του οργανισμού τροφίμων και γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ στην περιοχή Μάστανγκ, περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά της Κουέτα. «Ένα στέλεχος του FAO και ο οδηγός του σκοτώθηκαν ενώ ένας άλλος εργαζόμενος [στον οργανισμό] τραυματίστηκε», είπε ο Σαχ.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης από καμιά οργάνωση για τις δύο επιθέσεις. Στην επαρχία δρουν τόσο μαχητές των Ταλιμπάν όσο και αυτονομιστές Βαλούχοι. Και οι δύο παρατάξεις έχουν προβεί σε παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν.

Ο ΟΗΕ έχει περιορίσει τις μετακινήσεις των στελεχών του στην επαρχία, σύμφωνα με πακιστανικά ΜΜΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.