Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Συρία: Επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων κατά της Χομς

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο Άσαντ εξαπέλυσαν επίθεση στη Χομς, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα νέα επίθεση στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως στόχο την πόλη Αλ Ραστάν, προπύργιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, εκπρόσωπος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το καθεστώς θέλει να καταστρέψει την πόλη καθώς αυτή βρίσκεται στον απόλυτο έλεγχο του ΕΣΣ», είπε ο ίδιος.

Η επαρχία υπήρξε στόχος της πολιορκίας και των βομβαρδισμών από τις δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Άσαντ, που διήρκεσαν έναν μήνα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Η συνεχιζόμενη βία στη Συρία υπονομεύει την αποστολή των 200 παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών, που έχουν ως έργο την επιτήρηση της εκεχειρίας η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου.

Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές στη σύρραξη ότι παραβιάζουν την εκεχειρία, η οποία εντάσσεται στο σχέδιο που πρότεινε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη χώρα που μαίνεται εδώ και 14 μήνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.