Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συνομιλία Ομπάμα-Γκιουλ στο ΝΑΤΟ Predator θέλει να αγοράσει η Τουρκία από τις ΗΠΑ για τη μάχη του κατά του PKK

Άγκυρα:Μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη Predator επιδιώκει να αγοράσει η Άγκυρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ.Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε κατόπιν συνομιλίας με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της ΝΑΤΟϊκής Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο, ότι η αμερικανική κυβέρνηση βλέπει τη θετικά την πώληση των Predator και καταβάλλει προσπάθεια να πείσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

«Πραγματικά, η αμερικανική κυβέρνηση είναι θετική [σε αυτήν την πώληση], προσπαθούν να πείσουν το Κογκρέσο» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ κατόπιν της συνομιλίας του με τον Αμερικανό πρόεδρο το βράδυ της Δευτέρας.

Η Τουρκία επιθυμεί να αποκτήσει έναν άγνωστο αριθμό μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών για να αντιμετωπίσει τα μέλη του Εργατικού Κινήματος του Κουρδιστάν (PKK), αλλά το αμερικανικό Κογκρέσο αντιμετωπίζει με επιφύλαξη αυτήν την προοπτική εξαιτίας της έντασης στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες «να εμπιστευθούν» τη χώρα του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.