Κυριακή 20 Μαΐου 2012

FBI: Καμία σοβαρή τρομοκρατική απειλή υφίσταται κατά της διάσκεψης του ΝΑΤΟ

Ουδεμία σοβαρή τρομοκρατική απειλή υφίσταται για τη διάσκεψη της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Σικάγο, ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) η οποία ωστόσο τελεί υπό πλήρη ετοιμότητα.

 «Προφανέστατα στον κόσμο αυτό μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το Σικάγο θεωρείται στόχος για τους τρομοκράτες», δήλωσε ο πράκτορας Ρος Ράις.

«Είμαστε μια μεγάλη πόλη. Είμαστε μια πλατφόρμα μεταφορών. Είμαστε μια οικονομική πλατφόρμα και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί το Σικάγο πόλη του», πρόσθεσε.

Ωστόσο, υπογράμμισε «επί του παρόντος δεν υφίσταται καμιά σοβαρή απειλή κατά της διάσκεψης του ΝΑΤΟ. Θα παραμείνουμε σε συναγερμό προκειμένου ώστε αυτό να μην αλλάξει».

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων σχεδόν 50 χωρών αναμένονται στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν για τη διάσκεψη αυτή. Οι δυνάμεις της τάξης αναμένουν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην πόλη για να μετάσχουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ. Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.