Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ – 9 χρόνια μετά



Τα τελευταία περίπου 100 στρατιωτικά οχήματα με 500 Αμερικανούς στρατιώτες διέσχισαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, την έρημο του νότιου Ιράκ.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, με την αποχώρηση και των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών, έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια πολέμου που στοίχισε τις ζωές σχεδόν 4.500 Αμερικανών και χιλιάδων Ιρακινών.

Τα τελευταία περίπου 100 στρατιωτικά οχήματα με 500 Αμερικανούς στρατιώτες διέσχισαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, την έρημο του νότιου Ιράκ και κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα με το Κουβέιτ.

Επισήμως οι τίτλοι τέλους στην αμερικανική παρουσία στο Ιράκ έπεσαν την Πέμπτη, με την υποστολή της αμερικανικής σημαίας σε ειδική τελετή στη Βαγδάτη. Παρών ήταν και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, ο οποίος, μιλώντας σε στρατιώτες, είπε ότι η επιχείρηση «άξιζε το κόστος σε αίμα και δολάρια».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.