Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσία: Kατάσχεση ραδιενεργού υλικού με προορισμό το Ιράν




Η υπηρεσία των ρωσικών τελωνείων ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε ραδιενεργό υλικό που βρισκόταν στις αποσκευές ενός επιβάτη με προορισμό την Τεχεράνη στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα.


"Στην διάρκεια ενός ελέγχου στην αίθουσα αναχωρήσεων μιας πτήσης Μόσχας-Τεχεράνης στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα, το σύστημα εντοπισμού ραδιενέργειας Iantar τέθηκε σε λειτουργία.

"Κατά τον έλεγχο στις αποσκευές ενός επιβάτη ανακαλύφθηκαν 18 μεταλλικά αντικείμενα", ανέφερε η υπηρεσία τελωνείων σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για δοχεία που περιείχαν ένα ραδιενεργό ισότοπο, το "sodium-22" (22Na, ισότοπο του νατρίου) το οποίο μπορούσε να έχει κατασκευαστεί "μόνο μέσω της λειτουργίας ενός πυρηνικού αντιδραστήρα", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.