Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Καθησυχαστική» η κατάσταση στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου που βρίσκονται στη Συρία για να διαπιστώσουν εάν έχει σταματήσει η βία σε βάρος των διαδηλωτών από τις κυβερνητικές δυνάμεις, δείχνουν ότι η κατάσταση είναι «καθησυχαστική».
«Κρίνοντας από τις δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής Αλ-Ντάμπι, ο οποίος επισκέφθηκε αρχικά τη Χομς, η κατάσταση φαίνεται καθησυχαστική», αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Μόσχα υπολογίζει στον «επαγγελματισμό και την αμεροληψία» της αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός διέταξε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης διέταξε να σταματήσουν όλες οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια της παραμονής στη Συρία των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα για να επαληθεύσουν εάν η Συρία εφαρμόζει τη συμφωνία για τον τερματισμό των μέτρων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών.

«Έχω δώσει διαταγή να σταματήσουν όλες οι επιχειρήσεις από την ημέρα που οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έφθασαν στη Συρία, την περασμένη Παρασκευή. Όλες οι επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος σταματούν με εξαίρεση τις περιπτώσεις αυτοάμυνας», δήλωσε τηλεφωνικώς σήμερα στο Reuters ο αντισυνταγματάρχης Ριάντ αλ-Άσαντ, επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.