Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κοινά σεμινάρια Κύπρου - Ισραήλ στη διαχείριση κρίσεων στην αεροπορία



Στα σεμινάρια θα συμμετέχουν από κοινού Κύπριοι και Ισραηλινοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, πιλότοι και επιχειρησιακοί παράγοντες αεροδρομίων.
Λευκωσία: Η ανάπτυξη συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της επιμόρφωσης και εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας πτήσεων και η από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων διαχείρισης κρίσεων και επείγουσων περιστατικών στην αεροπορία, αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο Ισραήλ αντιπροσωπείας του ''Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων/Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κύπρου (FSF-SEC)''.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων/ΝΑ Ευρώπης - Μ. Ανατολής - Κύπρου (FSF - SEC), Χρίστος Πέτρου, είπε ότι το πρώτο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου του 2012, θα συμμετάσχουν από κοινού Κύπριοι και Ισραηλινοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, πιλότοι και επιχειρησιακοί παράγοντες αεροδρομίων.

Πρόσθεσε ότι στο μονοήμερο αυτό σεμινάριο ''ειδικοί από Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, την Κύπρο και το Ισραήλ θα παρουσιάσουν τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνονται για την σωστή προετοιμασία και αποτελεσματική εφαρμογή των σχεδίων διαχείρισης κρίσεων όσον αφορά τον τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια''.

Ο κ. Πέτρου είπε ότι κατά την επίσκεψη στο Ισραήλ, η αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων είχε συνομιλίες με το Σύνδεσμο Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και τις Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, ενώ επισκέφθηκε και το διεθνούς ακτινοβολίας κέντρο έρευνας αεροπορίας και διαστήματος ''Fisher Institute''.

Πρόσθεσε ότι κατά τις συνομιλίες ''συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της επιμόρφωσης και εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας πτήσεων και η από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων''.

''Ως πρώτο βήμα συμφωνήθηκε όπως διοργανωθεί την 1η Μαρτίου στην Κύπρο σεμινάριο σχετικά με σχέδια διαχείρισης κρίσεων και επείγουσων περιστατικών στην αεροπορία στο οποίο θα συμμετάσχουν από κοινού Κύπριοι και Ισραηλινοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, πιλότοι και επιχειρησιακοί παράγοντες αεροδρομίων'', σημείωσε.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων είπε ότι ''τέτοια σχέδια θα πρέπει να εξετάζου διάφορα πιθανά σενάρια κρίσεων και να προσδιορίζουν με λεπτομέρεια όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για αντιμετώπισή τους από όλους τους εμπλεκόμενους σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας''.

''Μάλιστα για την κατάλληλη προετοιμασία των εμπλεκομένων, θα πρέπει να γίνονται δοκιμές σε τακτικά χρονικά διαστήματα'', πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, ο κ. Πέτρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι το ''Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων ΝΑ Ευρώπης-Μ.Ανατολής-Κύπρου'' κρίνει ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών σε αυτό τον τομέα ''γίνεται ακόμη πιο αναγκαία, δεδομένων των γεωπολιτικών αλλαγών στην Ανατολική Μεσόγειο και του γεγονότος ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Κύπρο και το Ισραήλ στη θαλάσσια αυτή περιοχή θα αυξήσει την αεροπορική κίνηση και θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες επιχειρησιακού συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών''.
http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.