Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ρώσος δημοσιογράφος που είχε εξαφανιστεί στη Συρία, βρέθηκε στην Τουρκία

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Αλεξάντερ Ρίμπιν που βρισκόταν στη Συρία και εδώ και πολλές ημέρες είχε εξαφανιστεί, βρίσκεται στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας ρωσόφωνης έκδοσης στην οποία εργάζεται στο Τατζικιστάν.

«Ο δημοσιογράφος Αλεξάντερ Ρίμπιν, 29 ετών, επικοινώνησε με την σύνταξη το πρωί της Δευτέρας», διευκρίνισε ο Ντζαμσέντ Ουλμάσοφ και πρόσθεσε πως ο δημοσιογράφος βρίσκεται στην Τουρκία.

Ο Ρίμπιν βρισκόταν στη Συρία περίπου δέκα ημέρες για μια σειρά ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου στη Συρία. Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως δεν είναι δυνατόν πλέον να καταμετρηθούν τα θύματα της αιματηρής καταστολής των συριακών δυνάμεων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.