Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Μαζική επίθεση των Anonymous στα ηλεκτρονικά συστήματα του Ισραήλ

Η οργάνωση «πειρατών» της πληροφορικής Anonymous ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα πραγματοποιήσει σήμερα μια μεγάλη επίθεση στους ισραηλινούς ιστότοπους στο Ίντερνετ με στόχο «να σβήσει το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο».

Το Ισραήλ δέχεται από το Σάββατο μια μαζική επίθεση στα συστήματα πληροφορικής, αλλά έχει καταφέρει προς το παρόν να περιορίσει τις ζημιές χάρη σε μια καλύτερη προετοιμασία απ' ό,τι πριν από ένα χρόνο, διαβεβαίωσε σήμερα ένας από τους εγκυρότερους ισραηλινούς ειδικούς στην πληροφορική.
Η οργάνωση «πειρατών» της πληροφορικής Anonymous ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα πραγματοποιήσει σήμερα μια μεγάλη επίθεση στους ισραηλινούς ιστότοπους στο Ίντερνετ με στόχο «να σβήσει το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο», σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό.
Ωστόσο αργά σήμερα το πρωί οι ζημιές ήταν «λίγο-πολύ ανύπαρκτες», διαβεβαίωσε στο ραδιοσταθμό του στρατού ο καθηγητής Ιτζχάκ μπεν Ίσραελ, ιδρυτής ενός εθνικού κέντρου κατά εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, το οποίο εξαρτάται από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η επίθεση έπληξε ιδιαίτερα τους ιστότοπους του πρωθυπουργού, των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, καθώς και τη Στατιστική Υπηρεσία, αλλά όλοι αυτοί οι ιστότοποι φαίνεται σήμερα ότι λειτουργούν φυσιολογικά.
"Η Anonymous δεν έχει την δυνατότητα ούτε το στόχο να καταστρέψει τις ουσιαστικές υποδομές της χώρας. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα είχε ανακοινώσει την επίθεση εκ των προτέρων», εξήγησε ο Μπεν Ίσραελ προσθέτοντας πως η οργάνωση επεδίωκε μάλλον να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.
"Η χώρα ήταν καλύτερα προετοιμασμένη απ' ό,τι πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός κύματος επιθέσεων εναντίον του Χρηματιστηρίου και της (αεροπορικής εταιρείας) El Al και άλλων ιστότοπων. Αυτή τη φορά η επίθεση είναι πιο μαζική και πιο έντονη, αλλά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», επέμεινε αναφερόμενος σε μια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.