Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Έτοιμη απέναντι σε κάθε βορειοκορεατική πρόκληση η Ουάσιγκτον


Δημοσίευση : 26 Aπριλίου 2013
Ο αρχηγός του αμερικανού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ ανακοίνωσε πως τα αμερικανικά στρατεύματα είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο σε περίπτωση πρόκλησης από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.
«Κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την Βόρεια Κορέα από κάθε πρόκληση», τόνισε ο Ντέμπσεϊ, μιλώντας σε αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση Γιοκότα, δυτικά του Τόκιο.
«Μπορώ να σας εγγυηθώ πως είμαστε έτοιμοι μαζί με τους Ιάπωνες συμμάχους μας να προστατεύουμε τους αμερικανούς και ιάπωνες πολίτες, τις εγκαταστάσεις μας και τις δικές τους», πρόσθεσε.
Στις 14 Απριλίου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε δηλώσει στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τόκιο πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απολύτως αποφασισμένες να υπερασπιστούν της Ιαπωνία».
Χθες Πέμπτη αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως οι σχέσεις με τις ΗΠΑ αποτελούν για την Ιαπωνία «την σημαντικότερη προτεραιότητα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.