Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Τελεσίγραφο εβδομάδων με ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν ζητά το Ισραήλ

Ο ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτζ κάλεσε σήμερα τις μεγάλες δυνάμεις να ορίσουν διορία εβδομάδων πριν από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης για να πείσουν το Ιράν να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χωρίς να σημειωθεί πρόοδος.
Το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν και πάλι σε αδιέξοδο στις συνομιλίες τους στο Καζακστάν.
«Οι κυρώσεις δεν αρκούν και οι συνομιλίες δεν είναι αρκετές. Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά στους Ιρανούς την στρατιωτική απειλή ή να ορίσουμε μια κόκκινη γραμμή, μια κοινή κόκκινη γραμμή από όλον τον κόσμο, από τις ΗΠΑ και την Δύση για να έχουμε αποτελέσματα», τόνισε ο Στάινιτζ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, πως αν το Ιράν δεν σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες «ενέργειες σε διάστημα εβδομάδων, ενός μήνα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό, το Ιράν χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για να κερδίσει χρόνο, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Ο Στάινιτζ επικαλέστηκε την βορειοκορεατική πυρηνική απειλή για να δείξει τι φοβάται το Ισραήλ ότι θα συμβεί αν το Ιράν καταφέρει να αποκτήσει πυρηνική δύναμη.
«Πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κορέα μας δείχνει πόσο επείγον είναι να σταματήσουμε την πυρηνική δραστηριότητα του Ιράν», επισήμανε.
«Με κάποιο τρόπο επετράπη από την διεθνή κοινότητα στην Βόρεια Κορέα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και σήμερα απειλεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, ακόμα και των ΗΠΑ. Φανταστείτε τι θα γίνει σε δύο ή τρία χρόνια όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και στην Ευρώπη και στην Αμερική αν το φανατικό και εξτρεμιστικό καθεστώς της Τεχεράνης αποκτήσει πυρηνικά όπλα», κατέληξε ο ισραηλινός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.