Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Πακιστάν: Ένταλμα σύλληψης για τον Περβέζ Μουσάραφ

Δημοσίευση : 18 Aπριλίου 2013
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος και απόστρατος στρατηγός έφυγε από το δικαστήριο συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του.

Τη σύλληψη του πρώην προέδροθ του Πακιστάν, απόστρατου στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ, διέταξε το δικαστήριο, για τον κατ’οίκον περιορισμό δικαστών το Μάρτιο του 2007.
Ο κ.Μουσάραφ, ο οποίος είχε ζητήσει να μείνει ελεύθερος με εγγύηση, ήταν παρών στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ όταν ανακοινώθηκε η απόφαση. Ωστόσο, παρά την ανακοίνωση, οι παρόντες αστυνομικοί δεν τον συνέλαβαν, καθώς ο πρώην στρατηγός έφυγε από το δικαστήριο, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του.
Ο Περβέζ Μουσάραφ, επέστρεψε πρόσφατα στο Πακιστάν από αυτοεξορία ελπίζοντας ότι θα τού επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές. Έχει τη δυνατότητα να εφεσιβάλει τη σημερινή απόφαση.
Επέστρεψε τον περασμένο μήνα στο Πακιστάν έπειτα από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας ελπίζοντας ότι θα ηγηθεί του κόμματός του, της Μουσουλμανικής Ενωσης Ολου του Πακιστάν στις εκλογές του ερχόμενου μήνα. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε και για την τέταρτη εκλογική περιφέρεια όπου επιχείρησε να θέσει υποψηφιότητα. Η ομάδα των συνηγόρων του σχεδιάζει να καταθέσει έφεση κατά της απόρριψης της υποψηφιότητάς του.
Εναντίον του εκκρεμεί σειρά δικαστικών διώξεων και έχει απορρίψει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ως αβάσιμες και πολιτικά κινούμενες.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.