Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

O Βαληνάκης σπάει τη σιωπή του για τις πιέσεις των αμερικανών στον Καραμανλή

O Βαληνάκης σπάει τη σιωπή του για τις πιέσεις των αμερικανών στον Καραμανλή
Μυστικές συναντήσεις σε κορυφαίο επίπεδο αλλά και ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν εκείνη την περίοδο στην κυβέρνηση Καραμανλή από τις ΗΠΑ σκιαγραφούν το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από τις ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία.
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης μίλησε στη Real News για τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε -όχι μία, αλλά πολλές φορές- από τον Αμερικανό ομόλογό του Ματ Μπράιζα.
Το γεγονός ότι ο Γ. Βαληνάκης ανήκει στον πολύ κλειστό κύκλο της οικογένειας Καραμανλή φανερώνει ότι οι Αμερικανοί ήθελαν τα προειδοποιητικά «sms» να φθάσουν απευθείας στον πρωθυπουργό. «Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε συνάντηση, η συζήτηση ήταν ίδια. Πώς θα ακύρωναν την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας» δήλωσε ο τότε υφυπουργός εξωτερικών.
Επίσης υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ συνέδεαν την πορεία των εθνικών θεμάτων με την ακύρωση του αγωγού South Stream. «Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε στα θέματα που μας θίγετε, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό» είπε ο Ματ Μπράιζα στον Γ. Βαλληνάκη.
Οι πιέσεις των ΗΠΑ ήταν αφόρητες και στις υπόλοιπες χώρες από τις οποίες θα περνούσε ο Ρωσικός αγωγός. Η Real news αποκάλυψε το σχέδιο «αιφνιδιασμού» τριών πρωθυπουργών προκειμένου να θολώσουν τα νερά και να χάσουν τα ίχνη τους οι ΗΠΑ. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει προφυλάξεις ώστε να μην τιναχτεί η επικείμενη συμφωνία στον... αέρα. Έτσι, τον Ιούνιο του 2007 οργανώθηκε μυστική τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας – Ιταλίας – Βουλγαρίας στις Βρυξέλλες.
Η Σύνοδος Κορυφής που βρισκόταν σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες ήταν το απόλυτο «καμουφλάζ»! Κώστας Καραμανλής, Σεργκέι Στάνισεφ και Μάριο Πρόντι είχαν συνεννοηθεί να βγουν από το τραπέζι της συνόδου την ίδια ώρα προκειμένου να συναντηθούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

1 σχόλιο:

  1. Η αμερικάνικη κυβέρνηση κάνουν οτι είναι φίλου Ελληνεσ αλλά δίστιχος θα μασ χάσουν μια μέρα γιατί είναι ανθελληνες αυτή και η ισραηλινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.