Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Βόρεια Κορέα: Σε λειτουργία και πάλι όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις

Η Βόρεια Κορέα θα θέσει και πάλι σε λειτουργία όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της, περιλαμβανομένου του πυρηνικού αντιδραστήρα της Γιονγκμπιόν, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η Βόρεια Κορέα θα θέσει και πάλι σε λειτουργία πυρηνικές εγκαταστάσεις, ανάμεσα στις οποίες η εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου και ο αντιδραστήρας των 5 MW της Γιονγκμπιόν που έκλεισε το 2007, δήλωσε εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας, σύμφωνα με το KCNA.
Το πρακτορείο μετέδωσε πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την παραγωγή ηλεκτρισμού όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η απόφαση για την επαναλειτουργία όλων των πυρηνικών εγκαταστάσεων συμβαδίζει με τη βούληση της Πιονγκγιάνγκ να «ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα», ενώ ήταν απαραίτητη για να λυθούν «σοβαρά» προβλήματα ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.