Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τουρκία: Εξετάζεται μεγάλη προσφορά για αγορά ελικοπτέρων

Δύο εταιρείες θα ανταγωνιστούν αύριο σε διαγωνισμό για την προμήθεια 123 ελικοπτέρων για γενική χρήση από διάφορες υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και άλλους φορείς. Η προσφορά θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την αμυντική βιομηχανία. Η αμερικανική Sikorsky και η ιταλική AgustaWestland είναι οι υποψήφιες για την προσφορά των 4 δις δολαρίων.


Εν τω μεταξύ, γνώστες λένε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια φόρμουλα που θα επιτρέψει την προμήθεια και από τις δύο εταιρείες. Τα αμερικανικά ελικόπτερα Seahawk ειδικεύονται κυρίως στην κάλυψη των αναγκών των ναυτικών δυνάμεων. Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού , στρατηγός Ισίκ Koşaner και ο υπουργός Άμυνας, Βετσντί Γκονούλ ,θα παρακολουθήσουν την Πέμπτη τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK), η οποία θα εξετάσει την προσφορά.http://www.balkans.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.