Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Σφοδρή μάχη στο ΒΔ Πακιστάν


Έντεκα στρατιώτες και 24 αντάρτες νεκροί σε μάχη στα βορειοδυτικά της χώρας.


Έντεκα στρατιώτες και 24 αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια συμπλοκής σε πέντε στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Τα στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου βρίσκονται κοντά στην αφγανική μεθόριο, στην περιοχή Μοχμάντ, μία από επτά ζώνες ελέγχου των φυλάρχων, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται κατά των ταλιμπάν και μελών της αλ Κάιντα.

«Περίπου 150 αντάρτες επιτέθηκαν σε πέντε φυλάκια ελέγχου των μεθοριακών δυνάμεων μετά τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο στρατηγός Φαζάλ Ουρ Ρεχμάν, εκπρόσωπος του Μεθοριακού Σώματος.

«Σφοδρές μάχες διεξάγονταν επί ώρες», πρόσθεσε ο ίδιος.


Η Μοχμάντ είναι ένα από τα «θερμά σημεία» της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται τοπικοί και ξένοι ένοπλοι και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν εκστρατεία εναντίον τους.

Οι ένοπλοι φέρεται ότι κινούνται κατά μήκος των συνόρων και χρησιμοποιούν την ορεινή περιοχή για να εκπαιδευτούν, να βρουν καταφύγιο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με στόχο τα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Επίσης πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις κατά των πακιστανικών δυνάμεων, που βρίσκονται στην περιοχή από το 2001 που ξεκίνησε η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική επιχείρηση στο Αφγανιστάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (24/12/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.