Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μείωση στρατευμάτων στο Αφγανιστάν σχεδιάζει η Γερμανία

Η Γερμανία στοχεύει στην έναρξη αποχώρησης των στρατευμάτων της από το Αφγανιστάν στα τέλη του 2011 μία δεκαετία μετά την έναρξη του πολέμου, αναφέρεται σε κυβερνητικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στη σύνοδο της Λισαβόνας τον περασμένο μήνα, να αρχίσει η μεταφορά της ευθύνης για την ασφάλεια σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τα μέσα του 2011 και να παραδοθεί ο έλεγχος όλης της χώρας στα χέρα των Αφγανών έως το τέλος του 2014, ώστε να μπορέσουν τα ξένα στρατεύματα να επαναπατριστούν.


«Με δεδομένη την απόφαση του ΝΑΤΟ, η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει κάποιες μονάδες που δεν χρειάζονται πλέον μέχρι το τέλος του 2011, αρχές του 2012 εφόσον το επιτρέψουν οι τότε συνθήκες στο Αφγανιστάν», αναφέρεται στο κυβερνητικό έγγραφο.

Η Γερμανία διαθέτει στο Αφγανιστάν τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμητικά στρατό με 4,600 άνδρες που εδρεύουν στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου τον περασμένο χρόνο σημειώθηκαν πολλά αιματηρά γεγονότα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (13/12/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.