Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Απελάσεις σε Λονδίνο - Μόσχα

Σε ψυχροπολεμικού τύπου αμοιβαία απέλαση διπλωματών τους προχώρησαν η Βρετανία και η Ρωσία. Η Βρετανία ανακοίνωσε -την Τρίτη- ότι ζήτησε την απέλαση μέλους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στο Λονδίνο, ύστερα από σαφείς ενδείξεις ότι δραστηριοποιείτο κατά βρετανικών συμφερόντων και η Μόσχα απάντησε με απέλαση Βρετανού διπλωμάτη. Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «αβάσιμη» την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη, προσθέτοντας ότι αναγκάστηκε να απαντήσει αναλόγως. Τα ονόματα των απελαθέντων διπλωματών δεν έγιναν γνωστά.

Οι διπλωματικές σχέσεις της Βρετανίας και της Ρωσίας δεν είναι και οι καλύτερες μετά το 2006 και την υπόθεση δολοφονίας του Αλεξάντερ Λιτβινιένκο, επικριτή του Κρεμλίνου, στο Λονδίνο, κι είχαν μόλις αρχίσει να βγαίνουν από μια δύσκολη περίοδο. Ενδεικτική ήταν η δήλωση του νέου Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία το 2011.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_26/12/2010_426768

(26/12/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.