Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Δέσμευση Νετανιάχου για προσπάθεια απελευθέρωσης του Τζ. Πόλαρντ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου δεσμεύθηκε σήμερα πως θα προσπαθήσει να επιτύχει την απελευθέρωση του Αμερικανοεβραίου πράκτορα Τζόναθαν Πόλαρντ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή επί 25 χρόνια για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

«Ο Πόλαρντ ήταν απεσταλμένος του Ισραήλ. Έχω θίξει την υπόθεση πολλάκις κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον και σας υπόσχομαι πως θα συνεχίσω να το κάνω», τονίζει ο Νετανιάχου σε ανακοινωθέν του γραφείου του.

Ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε ενώπιον της Έσθερ Πόλαρντ, συζύγου του κατασκόπου και πολλών συγγενών του. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπενθύμισε πως κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας (1996-99) είχε πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές του για την αποφυλάκιση του Πόλαρντ.

Ο Πόλαρντ, αναλυτής του αμερικανικού Ναυτικού, είχε καταδικασθείς το 1987 σε ισόβια δεσμά από την αμερικανική δικαιοσύνη διότι από τον Μάιο του 1984 έως τη σύλληψή του τον Νοέμβριο του 1985 είχε παραδώσει στο Ισραήλ χιλιάδες έγγραφα, χαρακτηρισμένα «άκρως απόρρητα», για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ ιδίως στις αραβικές χώρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (21/12/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.