Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Συνεργασία Αργεντινής- Ιράν για διερεύνηση βομβιστικής επίθεσης του 1994

Η Αργεντινή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προσφορά του Ιράν να βοηθήσει στις έρευνες για την βομβιστική επίθεση εναντίον του εβραϊκού κέντρου ΑΜΙΑ στο Μπουένος Αιρες το 1994.

Η Αργεντινή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προσφορά του Ιράν να βοηθήσει στις έρευνες για την βομβιστική επίθεση εναντίον του εβραϊκού κέντρου ΑΜΙΑ στο Μπουένος Αιρες το 1994, που προκάλεσε το θάνατο 85 ανθρώπων, για την οποία η δικαιοσύνη της Αργεντινής κατηγορεί ιρανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Αργεντινής, ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από την επίθεση είναι και ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμάντ Βαντιχί.

Τοπικές εφημερίδες το σαββατοκύριακο φιλοξένησαν την ανακοίνωση της ιρανικής κυβέρνησης με την οποία προσφέρεται να αρχίσει συνομιλίες ώστε να «χυθεί άπλετο φως» στην υπόθεση.

«Το υπουργείο Εξωτερικών ελπίζει ότι θα λάβει επίσημη ανακοίνωση από το ιρανικό αντίστοιχο υπουργείο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αργεντινής στην οποία η προσφορά του Ιράν χαρακτηρίζεται «απροσδόκητη και θετική» .

Από την πλευρά του το ΑΜΙΑ ανακοίνωσε πως δεν θεωρεί την πρόταση του Ιράν ειλικρινή. «Γνωρίζουμε το Ιράν πολύ καλά και θεωρούμε την προσφορά ως ένα αστείο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα είναι η 17 επέτειος της βομβιστικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.