Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Νότιο Κουρδιστάν: Εντείνεται η μάχη μεταξύ PJAK και ιρανικού στρατού. 108 νεκροί!

του Maxime-Azadi                              17 Ιουλίου 2011 
Δεκάδες Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από Κούρδους μαχητές του PJAK σε μια τεράστια επιχείρηση του ιρανικού στρατού που πέρασε τα σύνορα της αυτόνομης περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσε η κουρδική οργάνωση.
Σκληρές μάχες συνεχίζονται από Σάββατο βράδυ μεταξύ του στρατού και του ιρανικού PJAK, του Κόμματος για Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν, όταν οι Ιρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα σύνορα του ιρακινού Κουρδιστάν.
108 Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν
108 Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτή τη μάχη κατά τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 40 στο Katuman, 15 στη Berdenaze, δύο συνοριακές περιοχές στην ανατολική πλευρά του όρους Καντίλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του PJAK.
Οι άλλοι 53 στρατιώτες σκοτώθηκαν τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Sardasht, μια συνοριακή πόλη με το ιρανικό Κουρδιστάν, και στο Dola Kokê, στην περιοχή του Καντίλ.

Επτά αντάρτες σκοτώθηκαν
Η κουρδική ένοπλη οργάνωση ισχυρίζεται ότι έχασε επτά μαχητές.
Οι Ιρανοί μετέφεραν επίσης δεκάδες τραυματίες στρατιώτες προς τα  νοσοκομεία του Sanandaj, Piranshahr και Orumieh, σύμφωνα με αξιωματούχους των τοπικών αρχών.

Την Κυριακή το απόγευμα, οι δυνάμεις του PJAK εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ιρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Deshta Wezne στο Καντίλ.   
Δεν έγινε γνωστός, μέχρι αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των απωλειών του ιρανικού στρατού.
Ισχυρίζεται ότι ο στρατός άρχισε να υποχωρεί κατά της 15.30 υπό της αντίστασης των Κούρδων ανταρτών, αλλά κατά το PJAK, ο στρατός συγκεντρώνει τα στρατεύματά του για να ξεκινήσει νέα επίθεση.

Το Ιράν κρύβει τις απώλειες του
Το ιρανικό καθεστώς κρύβει τακτικά τις βαριές απώλειες του και στερεί τους πολίτες του από την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση. Δεν κάνει καμία δήλωση σχετικά με την πραγματική φύση των γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα, ενώ δεν περνά μια μέρα χωρίς παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως βασανιστήρια, άδικες συλλήψεις, εξωδικαστικές εκτελέσεις, απαγχονισμούς, κρατική βία κατά των γυναικών ...

Η κυβέρνηση της Βαγδάτης, οι κουρδικές αρχές και η διεθνής κοινότητα εξακολουθούν να σιωπούν για την παραβίαση των συνόρων του Ιράκ από τον ιρανικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.