Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τεστ αντοχής σε όλους τους πυρηνικούς σταθμούς της Ιαπωνίας

Πριν τεθούν σε λειτουργία θα επανελεγχθούν όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί, για την αποφυγή νέου ατυχήματος.


Η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει τεστ αντοχής σε όλους τους πυρηνικούς σταθμούς της για να επαληθεύσει εκ νέου την ασφάλειά τους μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Εμπορίου Μπάνρι Καϊέντα, όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Jiji και Kyodo.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα όσον αφορά τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών ελέγχθηκε ήδη τις εβδομάδες που ακολούθησαν την καταστροφή με εντολή του πρωθυπουργού Ναότο Καν, όμως, σύμφωνα με τον Καϊέντα, οι νέοι αυτοί έλεγχοι «θα καθησυχάσουν περισσότερο τον πληθυσμό».

Μετά τη διαρροή ραδιενέργειας από το σταθμό της Φουκουσίμα εξαιτίας του τεράστιου τσουνάμι το οποίο προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός, η ανησυχία είναι έντονη στις περιοχές στις οποίες υπάρχουν πυρηνικοί σταθμοί.

Κανένας από τους αντιδραστήρες που έκλεισαν για συντήρηση μετά την 11η Μαρτίου, δεν έχει ακόμα επαναλειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.