Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΟΗΕ: Βελτιώνεται η κατάσταση στο Αφγανιστάν

Βελτιώνεται η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρας, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ.

Βελτιώνεται η κατάσταση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν, παρά τις πρόσφατες επιθέσεις, θετικό σημάδι ενόψει της ανάληψης της ευθύνης για την ασφάλεια της χώρας από την αφγανική κυβέρνηση, εκτιμά ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα.

Ο σουηδός διπλωμάτης δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι το Αφγανιστάν βρίσκεται σε ένα «σταυροδρόμι». Αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιθέσεις, που μόνο χθες Τετάρτη προκάλεσαν το θάνατο 12 ως 33 αστυνομικών και πέντε πολιτών, αλλά επισήμανε πως η ώρα να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειας του το ίδιο Αφγανιστάν πλησιάζει.

«Η μεταβίβαση είναι σαν ένα τρένο που προχωρά. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτω, (το τρένο) βρίσκεται πάνω στις ράγες», είπε χαρακτηριστικά ο ντε Μιστούρα.

Σχετικά με την συνολική εικόνα της ασφάλειας στο Αφγανιστάν, ο ίδιος επισήμανε πως «έχει την εντύπωση πως υπάρχει βελτίωση», παρά το κλίμα βίας.

Η ανάληψη της ευθύνης της ασφάλειας στο Αφγανιστάν που θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, θα επιτρέψει και την αποχώρηση μέρους των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που αμφισβητούν την ικανότητα των αφγανικών δυνάμεων να αναλάβουν αυτήν την αποστολή χωρίς την συνδρομή των δυτικών συμμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.