Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ολα δείχνουν τον Χριστόφια

13 Ιουλίου 2011

Κύριο άρθρο Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης


> To ποτάμι της οργής χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών όλων των κομματικών αποχρώσεων που είχε συγκεντρωθεί το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία για να διαδηλώσει για μια ακόμη φορά την οργή του για την εγκληματική ολιγωρία των αρμοδίων που οδήγησε την Κύπρο στη νέα συμφορά, κατευθύνθηκε φυσιολογικά προς το Προεδρικό Μέγαρο. Οι ευθύνες του ίδιου του κ. Δημήτρη Χριστόφια για την τραγωδία είναι βαριές και ασήκωτες, όπως καταδεικνύουν νέα έγγραφα φωτιά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Κύπριος Πρόεδρος φαίνεται πως είχε πάρει επάνω του το θέμα και το χειριζόταν προσωπικά.

> Οι ευθύνες του κ. Χριστόφια εντοπίζονται στο ότι δεν έλαβε υπόψιν τις προειδοποιήσεις που έστελναν οι στρατιωτικοί του ΓΕΕΦ και το υπουργείο Αμυνας για τους κινδύνους ανάφλεξης του επικίνδυνου υλικού που είχε αποθηκευθεί πρόχειρα σε ανοικτό χώρο εντός της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι. Ο Κύπριος Πρόεδρος, όπως φαίνεται και από τα έγγραφα που χρονολογούνται από το 2009, δεν ήθελε, προφανώς, να δυσαρεστήσει τη Συρία και το καθεστώς του Ασαντ ώστε να δώσει εντολή για καταστροφή των εκρηκτικών, καθότι δεν έχει καταφέρει, δυστυχώς, να ξεφύγει από τις ιδεολογικές και άλλες εμμονές που συνεχίζουν να τον διακατέχουν και μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζουμε τι σκεφτόταν να πράξει μελλοντικά, με τους τόνους πυρίτιδας που ανήκαν πλέον στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη νόμιμη κατάσχεση, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ισως και από το μυαλό του να περνούσε η σκέψη ότι θα μπορούσε να τα στείλει και στη Δαμασκό. Η δικαιολογία που εύρισκε είναι πως δεν ήθελε να χαλάσει τις σχέσεις του με τη Συρία γιατί... φοβόταν μήπως επαναρχίσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Λατάκειας και κατεχομένων!
> «Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η υφιστάμενη πρακτική τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο 2009 (πέρας επίσκεψης Προέδρου της Δημοκρατίας στη Συρία και Γενική Συνέλευση ΟΗΕ)», αναφέρεται ρητά σε σχετικό έγγραφο στο οποίο προστίθεται ότι τελικά, μετά από εισήγηση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Νίκου Αιμιλίου που έγινε μετά από σύσκεψη υπό τον κ. Χριστόφια στο Προεδρικό - συμφωνήθηκε όπως «το φορτίο παραμείνει υπό την επίβλεψη της Εθνικής Φρουράς και ότι μέχρι τον Οκτώβριο 2009 τα αρμόδια τμήματα και υπουργεία θα πρέπει να ετοιμάσουν εισηγήσεις ως προς τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος». Κανένας σωστός χειρισμός δεν έγινε, ούτε και μετά τις αλλεπάλληλες επιστολές και προειδοποιήσεις των στρατιωτικών ότι υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης του υλικού.
> Συνεπώς, δεν ευσταθεί το επιχείρημα που επικαλείται ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε επακριβή ενημέρωση για τους κινδύνους που υπήρχαν. Ακόμη όμως και έτσι να ήταν, θα έπρεπε αμέσως μετά τη φονική έκρηξη να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων όσων συνεργατών του εμπλέκονται σε αυτή τη διπλωματία της συμφοράς που οδήγησε στη δεύτερη σε μέγεθος καταστροφή μετά την τραγωδία του 1974.
> Ολες, όμως, οι αποκαλύψεις δείχνουν ως κύριο υπεύθυνο αυτής της θλιβερής ιστορίας με την τραγική κατάληξη, τον κ. Χριστόφια. Ο ίδιος δεν δείχνει ωστόσο να αντιλαμβάνεται την προσωπική ευθύνη που έχει και να την αναλάβει, όπως του ζητά να πράξει ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους και διαδηλώνει. Σίγουρα η πολιτική ευθιξία δεν διδασκόταν στην κομματική σχολή της Μόσχας όπου σπούδασε ο κ. Χριστόφιας στα χρόνια της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης. Η νοοτροπία αυτή είναι όμως επικίνδυνη για νέες συμφορές σε μια εποχή που αναμένουμε κρίσιμες εξελίξεις και στο Κυπριακό, το οποίο επίσης χειρίζεται προσωπικά ο κ. Χριστόφιας.

2 σχόλια:

  1. Συνέλληνες! Αρκετά θύματα είχαμε για τα ξένα συμφέροντα δια μέσου των αιώνων. Καιρός να αγωνιστούμε και για τα Ελληνικά συμφέροντα. Κάθε σταγώνα Ελληνικού αίματος αξίζει να χύνεται αποκλειστικά για να ποτίζει τον Ελληνισμό (ως Γένος και ως Παγκόσια Ιδέα) και τίποτε άλλο έξω απ’ αυτό. Έτσι μόνον ανακυκλώνουμε το αίμα, έτσι σταματάμε την αιμορραγία, κι εν ανάγκη έτσι μεγαλώνουμε. Διαφορετικά το Γένος αιμορραγεί ακατάσχετα, πάει στράφι και μαραζώνει.

    Η πρόσφατη θυσία τόσο πολλών Ελλήνων της Κύπρου - προκειμένου να μήν περιπέσει έντεχνα στην αφάνεια και ασημαντότητα - πρέπει άμεσα κι έμπρακτα να συνεισφέρει στην πτώση του Εθνικού ενδοτισμού, εδώ και τώρα.

    Τα από καρδίας συλληπητήριά μου και ευχές για αγώνα στους συγγενείς και φίλους των νεκρών μας.

    Κρής εν Αυστραλία,
    Πολύδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΙΣΜΟΣ" ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ" ΓΕΝΑΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΠΕΤΗ ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ "ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗΣ" ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.