Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Akamai: Από Κίνα και Ινδονησία η πλειοψηφία των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο


Η Κίνα και η Ινδονησία βρίσκονται στην κεφαλή της κατάταξης των χωρών από τις οποίες εκπηγάζουν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που εκδηλώνονται σε όλον τον κόσμο, προκύπτει από την έρευνα που δημοσίευσε η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Akamai.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, το 34% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο προέρχονταν από την Κίνα—ποσοστό εν μέρει μειωμένο εν σχέσει προς το 4ο τρίμηνο του 2012, οπότε η Κίνα ήταν η ‘γενέτειρα’ του 41% των επιθέσεων στο διαδίκτυο, προσθέτει η εταιρεία Akamai.
«Η κάμψη αυτή οφείλεται εν μέρει στην εμφάνιση της Ινδονησίας στη δεύτερη θέση της κατάταξης», επεσήμανε το στέλεχος της Akamai Μπιλ Μπρένερ, υπογραμμίζοντας την αλματώδη άνοδο της ασιατικής χώρας, η οποία μέσα σε ένα εξάμηνο από το 0,7% πέρασε στο 21% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Σύμφωνα με την Akamai, στην τρίτη βρίσκονται οι ΗΠΑ (8,3%), μπροστά από την Τουρκία (4,5%), τη Ρωσία (2,7%), την Ινδία (2,5%), την Ταϊβάν (2,5%), τη Βραζιλία (2,2%), τη Ρουμανία (2%) και το Χονγκ Κονγκ (1,6%).
«Περίπου το 68% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εκπηγάζουν από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού –Ωκεανίας, έναντι του 58% που ήταν το ίδιο ποσοστό το 4ο τρίμηνο του 2012, αναμφίβολα λόγω της μαζικής αύξησης που καταγράφηκε στην Ινδονησία», προσδιόρισε ο Μπρένερ.
Αντίθετα, η Ευρώπη υπήρξε το λίκνο λιγότερο του 19% των διαδικτυακών επιθέσεων, ενώ η Βόρειος κι η Νότιος Αμερική του 13%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.